Kaukora Oy on yhdessä There Corporationin kanssa kehittänyt uuden sukupolven lämminvesivaraajan, joka kantaa konseptinimeä Älyvaraaja. Varaajaan liitetään älykäs ohjausmoduuli jo tehtaalla, joten uudessa kodissa se vain liitetään verkkoon palvelun aktivoimiseksi.

Asiakas voi helposti vähentää käyttöveden lämmityksen kustannuksia merkittävästi. Uusi tuote on tarkoitus lanseerata ennen kesää. Kaupallisena kumppanina yhteistyössä on mukana Vaasan Sähkö:

–         Digitalisaatio antaa sähkönmyyjälle mahdollisuuden tarjota asiakkaille täysin uudenlaisia palveluita. Haluamme kulkea tämän kehityksen eturintamassa, sanoo sähkökauppayksikön johtaja Olli Arola Vaasan Sähköstä.

Ensimmäiset asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä

–         Itse käyttöliittymä on varsin helppokäyttöinen ja antaa tietoa veden ja energian kulutuksesta, sekä antaa mahdollisuuden säädellä energiankulutusta esimerkiksi matkojen aikana tai mahdollisen kulutuksen lisääntyessä lyhytaikaisesti, sanoo Tapio Mäkelä, joka kuuluu Älyvaraajan ensimmäisten asiakkaiden joukkoon.

Asentajien kanssa on myös tehty tiivistä yhteistyötä

–         Mielestäni Älyvaraaja on konseptina loistava. Tällä tuotteella kuluttaja pystyy helposti vaikuttamaan käyttämänsä energian hintatasoon käyttömukavuudesta tinkimättä. Asennusteknisesti älyvaraajan asennus ei juurikaan poikkea tavallisen sähkövaraajan asennuksesta. Mitoiltaan tuote mahtuu saneerauskohteissa vanhan tilalle, eikä vaadi kuluttajan luona suurempia muutostöitä, jolloin asennuksen hinta ei juurikaan poikkea tavallisen sähkövaraajan asennukseen verrattuna, sanoo Kimmo Turpeinen, Vaasalaisesta LVI Turpeinen yhtiöstä.

–         Älyvaraajan tuotekehityksessä kenttäkokeista saatu palaute huomioidaan kaupallisen version kehittämisessä. Kehitystyö on loppusuoralla ja kaupallisen tuotteen on määrä tulla myyntiin kesäkuun puolivälin jälkeen. Jälleenmyyjien kiinnostus tuotteeseen on ollut kenttäkokeiden aikana varauksetonta ja innostunutta, sanoo Rami Aaltonen, Tekninen johtaja, Kaukora