Voit käyttää Älyvaraajaa kaikkien sähkösopimusten kanssa, mutta valitsemalla oikean sopimuksen voit saada siitä enemmän hyötyä.

Jos maksat sähköstä kiinteää hintaa (ns. yleissähkösopimus), hyödynnät monia Älyvaraajan ominaisuuksista, kuten energiansäästöä, lämmitystä käyttötavan mukaan, mahdollisuutta lämmityksen poiskytkemiseen lomamatkojen aikana sekä vuotovahtia.

Kun sinulla on sähkösopimus, jossa on eri hinta päivä- ja yösähkölle, Älyvaraaja lämmittää vettä pääsääntöisesti yöaikaan – aivan kuten perinteinenkin varaaja. Mutta se valvoo myös veden lämpötilaa ja käynnistää lämmityksen tarvittaessa myös päiväsaikaan, jos kulutus on ollut poikkeuksellisen suurta. Tällä tavoin saat kaikki sähkösopimuksesi hyödyt, mutta edullisemmin – varsinkin jos sähkönkulutuksesi on keskimääristä suurempaa.

Kun Älyvaraajaan yhdistetään tuntihinnoiteltu sähkösopimus, se lämmittää vettä vuorokauden halvimpien tuntien aikana. Tarpeen ja mukavuusasetusten niin vaatiessa voidaan vettä lämmittää myös päivällä edullisten tuntien aikaan, vaikka kaikista halvimmat tunnit sattuisivatkin yömyöhään.

Älyvaraaja ottaa huomioon myös maksamasi sähkön siirtohinnan. Yhdistelemällä energia- ja siirtohintoja Älyvaraaja laskee yksilöllisesti jokaiselle kodille, milloin vettä saa lämmitettyä mahdollisimman edullisesti.

Parhaat mahdollisuudet edulliseen sähköenergiaan saa, kun Älyvaraajaan yhdistetään kysyntäjoustosopimus. Kun annat sähkönmyyjällesi mahdollisuuden vaikuttaa veden lämmitysajankohtaan, on myyjällä mahdollisuus hyödyntää kaikkia sähkömarkkinoita ja hankkia sähköä sinunkin varaajaasi mahdollisimman edullisesti. Tässäkin tapauksessa Älyvaraaja valvoo veden lämpötilaa ja kytkee tarvittaessa lämmityksen päälle – sähkömarkkinoista riippumatta – jotta sinulle riittää lämmintä vettä.